(20-05-2015) persberichten gemeente schijndel – gymzaal wilhelminalaan

Wijkraad

Hoevenbraak

Hulzebraak

wijkraad.hh@gmail.com

(20-05-2015) persbericht gemeente Schijndel

Gymzaal Wilhelminalaan

 

 

 

BERICHTGEVING GEMEENTE INZAKE GYMZAAL WILHELMINALAAN

 

Vanuit de gemeente Schijndel heeft Joop Verhagen als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening de wijkraad gemaild. Hieronder zijn mails, welke wij mochten publiceren om de buurtbewoners en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen. Indien nog meer berichtgeving volgt zal dit item worden uitgebreid.

 

15 april 2015

 

Beste buurtbewoners van de voormalige Regenboogschool,

 

Eerder deze week en vandaag hebben wij verschillende klachten/ berichten ontvangen over de gymzaal aan de Wilhelminalaan. Het bleek dat hier ruiten zijn ingegooid en dat dit bij de jeugd nog steeds tot de verbeelding spreekt. Dit levert onveilige situaties op en draagt natuurlijk niet bij aan de veiligheid van de buurt. Aangezien ik vandaag de hele dag cursus had, kon ik helaas niet eerder op uw berichten/ meldingen reageren.

Om de problemen op te lossen hebben we een tweetal acties ondernomen:

 

  1. Ten eerste heb ik aan de buitendienst gevraagd of zij het glas op de grond op konden ruimen en zo nodig ook kapotte ramen uit de sponning kunnen halen. Ik heb aan hen gevraagd of zij ook meteen kunnen beoordelen of ter plaatse van de kapotte ruiten houten platen geplaatst moeten worden. Wanneer noodzakelijk dan wordt dit geregeld. Hierop heb ik echter nog geen reactie ontvangen. Morgen ga ik hier achter aan.
  2. Ten tweede ben ik met Abeco (ontwikkelaar) in gesprek om de gymzaal zo snel mogelijk te slopen. Het gebouw zou eigenlijk pas worden overgedragen wanneer de plannen in een bestemmingsplan juridisch zijn vastgelegd, zover is het echter nog niet (dit zou zelfs zomaar nog eens een jaar kunnen duren). Eerdere overdracht/ sloop heeft wellicht financiële gevolgen (gedoe met overdrachtsbelasting/ BTW). Met andere woorden: we zijn nog even aan het puzzelen hoe we de sloop naar voren kunnen halen zonder financiële gevolgen voor de gemeente en ontwikkelaar.

 

12 mei 2015

 

Beste buurtbewoners,

 

Ik heb begrepen dat er weer ruiten zijn ingegooid bij de gymzaal aan de Wilhelminalaan. Ook zouden kinderen de deur van de gymzaal van binnenuit hebben geopend (nadat ze door het raam zijn geklommen). We gaan de volgende acties ondernemen:

  1. de buitendienst komt het glas verwijderen, indien mogelijk ruimen ze ook binnenin de gymzaal zoveel mogelijk op. Vervolgens schroeven ze deuren (opnieuw) dicht. Ik heb ze gevraagd de draad/grip uit de schroefkop te boren;
  2. Abeco (ontwikkelaar) is bereid om bouwhekken om de gymzaal heen te plaatsen. Het is de planning om deze uiterlijk deze week te hebben staan;
  3. we zijn nog bezig om de gymzaal zo spoedig mogelijk te slopen.