Jan van Boxtel

Wijkraad

Hoevenbraak

Hulzebraak

wijkraad.hh@gmail.com

Jan van Boxtel

 

 

Hallo buurtbewoners,

 

Wij als de familie v. Boxtel op Goudenregenstraat 11 hebben de pen door gekregen van onze buurman Eric Eugster. Ik zal ons verder aan jullie voorstellen. Mijn naam is Jan v. Boxtel en ik ben 64 jaar. Ik ben geboren in St. Michielsgestel. Daar heb ik tot mijn tweede levensjaar gewoond. In 1978 ben ik getrouwd met Gerda. Ze is afkomstig uit Mariahout en is 59 jaar. We hebben elkaar ontmoet in de Vresselsehut in Nijnsel met uitgaan. Samen hebben we één zoon van 29 jaar Denny.

 

In 1990 hebben we ons huis in de Goudenregenstraat met hard werken gebouwd. Hier wonen we nu nog en hebben het er goed naar onze zin. Het is een mooie rustige straat. Vroeger was de straat levendiger. Er woonde toen verschillende gezinnen met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd en werd er veel gespeeld. Nu zijn die uitgevlogen.

 

Denny heeft samen met zijn vrouw in de Mouterij aan de andere kant van Schijndel een huis gekocht. Hij werkt als teamleider bij Reinier van Arkel en zijn vrouw Rianne staat op de Kienehoef in St. Oedenrode voor de klas.

 

Mijn vrouw werkte voor ons trouwen in de zorg in Helmond en sinds 1979 tot op heden in Woonzorg Centrum de Beemden in St. Michielsgestel. Ikzelf ben enkele jaren met vervroegd pensioen. Voor mijn pensioen heb ik in de bouw gewerkt als voeger en later als lijmer. Ik heb ook een paar jaar gewerkt als taxi chauffeur voor zieken en schoolvervoer.

 

Mijn vrouw en ik hebben enkele gezamenlijke hobby’s. We wandelen graag met onze dwerg Schnauzer Timo. We houden ervan om buiten te zijn. We zijn dan ook vaak in de tuin te vinden. Ik doe de voortuin en het gras maaien en Gerda de bloemen in de achtertuin en de vijver. Dat kun je niet samen doen. De een zaait en de ander schoffelt het weer om. Dus hebben we afspraken hierover gemaakt. In de avond breng ik veel tijd door in ons tuinhuis bij de houtkachel.

 

Ook maken we graag reizen. Het liefst rondreizen. We genieten dan van de natuur en de cultuur van het land. Ook proeven we graag van de specialiteiten. Snorkelen is onze jongste hobby.

 

Onze zoon en schoondochter zitten in een band Mr. Teab. Denny speelt gitaar en Rianne zingt. Bij elk optreden proberen we te gaan luisteren.

 

Verder doe ik veel in het huishouden zoals stofzuigen en dweilen. Ik doe de boodschappen en kook zodat Gerda het gemakkelijker heeft. Koken doe ik graag. Ik zoek recepten op op het internet. Ik kan uren bezig zijn in de keuken. Tijdens het boodschappen doen en het wandelen met onze hond kom ik vaak iemand tegen waarmee ik een praatje kan maken.

 

Ik vind dat ik nu wel genoeg over ons heb verteld en wil de pen doorgeven aan onze goede kennissen± Peter en Jacqueline van Esch in de Lijsterbeslaan.